Träningsutrustning

by admin

Ska man träna bland andra människor så är det ofta en fördel att göra det med kläder på kroppen. Påpassligt nog så tänkte vi skriva några rader om bra träningskläder- och utrustning.

Träningsutrustning

Funktionskläder

Att använda sig av funktionskläder är ett mycket bra sätt att försäkra sig om att du kan prestera så bra som möjligt eftersom funktionskläder av olika slag hjälper till med detta. En del typer av funktionskläder hjälper till att hålla fötterna torra och minska friktionen mot marken när du är ute och springer – det vill säga funktionsstrumpor. Andra funktionskläder kan hjälpa till med punktmarkerande värme eller fukttransport från ett specifikt område – som då exempelvis kan vara funktionstights som dessa från Länna Sport. Sen finns det funktionsunderställ i material som gör att du kan hålla värmen samtidigt som fukt i form av exempelvis svett förflyttas bort från kroppen.

En bra löparsko

Sysslar man med löpning så är det viktigt med en bra sko som passar just din fot och hur den är utformad. Det är viktigt både för fotens hälsa, men också för rygg, knän och andra leder och muskler som påverkas av en löprunda. För att välja rätt sko så bör du träffa en specialist som kan se hur dina fötter är utformade och hur/om du pronerar och så vidare. Har du en sko som är perfekt för dig så minskar du belastningen och risken för skador vid aktivitet.

Vind och vatten

Att ha träningskläder som är tåliga mot både vind och vatten är en förutsättning för att du inte ska frysa och känna obehag när vädret inte är solsken och värme. A och O är att slippa bli blöt när man tränar i regn samt att blåsten inte tränger ända in i märgen. Var därför noggrann med dina val av jackor och överdragsbyxor, och välj tyg som uppfyller dessa krav.


Comments are closed.