Tänk på kroppens behov -protein, vitaminer och mineraler

by admin

Proteiner, vitaminer och mineraler är exempel på vad kroppen behöver för att orka med vardagen och livet i stort. Av denna anledning behöver vi äta för att må bra. Exempel på bra och naturliga källor är nötter, dadlar och bönor.

Kosten

De flesta vitaminer behöver vi få i oss via kosten eftersom kroppen inte kan tillverka dem själv. Välj därför vitaminrika livsmedel. Proteiner bidrar till ökad eller behållen muskelmassa och är faktiskt också en viktig del i kroppens immunförsvar. 8 av aminosyrorna (proteinets beståndsdelar) behöver vi få i oss via kosten eftersom kroppen inte kan producera dem. Att ytterligare välja råvaror som innehåller omättade fetter ger kroppen en god förutsättning till att må bra. Det är därför viktigt med en varierad kost som innehåller essentiella näringsämnen.

Ät för din kropp

Dessutom är det en fördel om maten inte är processad eftersom den då är ren och naturlig. Vi är olika, vilket även innebär att vi behöver olika livsmedel för att må bra. En del av oss mår bra av vegansk mat, medan andra av glutenfri mat. Ytterligare mår man bra av superfood eller rawfood.

Vad behöver du ha för att må bra? Beställ det du behöver idag.


Comments are closed.