Kom igång med träningen

by admin

Träna är något som var och en av oss borde göra och faktum är att det inte alls behöver vara så jobbigt som vissa kanske tror. Här kommer några tips på hur man kan göra för att ta sig upp ifrån soffan och komma igång och börja träna.

Börja i lagom takt

LöpträningMisstaget många gör i början av sin träningskarriär är att de sätter upp alldeles för höga mål och ambitioner, som till exempel att man ska träna 5 gånger i veckan och komma i topptrim på en månad, något som ofta bara leder till att man är tillbaka i soffan efter några veckor.

Ett bra tips är därför att i början kanske ha som mål att träna ett par gånger i veckan och kanske då i 30-45 minuter bara för att komma igång och röra på sig och också vänja kroppen vid träning.

Ha roligt

En annan sak som också är viktig när man tränar är givetvis att ha roligt och hitta en träningsform som man trivs med. Gillar man varken att springa i spåret eller ligga på gymmet finns en rad andra sätt att träna, som till exempel fotboll, tennis, innebandy, basket, badminton samt dans och yoga, som också är bra motionsformer.


Comments are closed.