Gym hemma

by admin

Less på att betala för ett gymmedlemskap när du ändå inte är där varje dag? Om du har en garderob tillgänglig och tomt under sängen kan du lagra ditt eget hemmagym istället och skapa sommarkroppen 2015 hemma framför teven.

Hantlar är utmärkta för att träna upp armarna, samt ryggen och axlarna. Köp först ett par som passar din vikt du klarar av just nu. Märker du att du snabbt kan öka belastningen så kanske det lönar sig bättre att köpa en skivstång och ett flertal vikter till den.

För att stå stadigt och inte riskera att halka eller glida runt på parketten borde du köpa in en yogamatta eller två. De suger sig nästan fast i golvet och man kommer att stå stadigt. Gör du övningar liggandes eller på knä ger yogamattan även lite mjukare underlag.

En pilatesboll kan göra underverk för magmusklerna. Den är perfekt för corepass! Du kan köpa in träningsvideos som riktar sig specifikt mot pilatesbollar och vi lovar att du kommer vara svettig i slutet av passet.

Kettlebells är en ny träningstrend som kan ge fantastiska resultat. Det finns ett flertal videos på nätet som visar hur man hanterar dem. Köp gärna ett med bredare handtag så du kan göra en- och tvåhandsövningar med samma utrustning.

En billig investering som kan öka din kondition maximalt är ett simpelt hopprep. Använd det fem-tio minuter om dagen och du kommer märka skillnad inom bara några veckor. Och vem har inte tid för tio minuters träning?

Ett annat billigt träningsredskap är det så kallade Ab Wheel, ett enkelt hjul med handtag på vardera sida. Med det kan man träna mage, rygg och armar, allt på en och samma gång. När man först börjar använda det rekommenderas man att stå på knä för att få in tekniken och lära sig hur mycket man kan belasta mag- och armmusklerna.

Med en Chin up stång kan man träna ett flertal muskler, som biceps och triceps, men även vissa magmuskler och bröstmusklerna. Det går även att använda den när man vill stretcha. Sången monteras lätt upp i vilken dörröppning som helst.

Rockringen ses ofta som en leksak, men många använder den faktiskt som ett träningsredskap. Är man intresserad att veta hur man kan träna med en rockring kan man ta en lite titt på videon nedanför, det är en instruktionsvideo för nybörjare.


Comments are closed.