Bra resultat med styrketräningen

by admin

Vi har redan pratat om grunderna med styrketräning och att man kan lika gärna träna hemma som på gym. Och det stämmer… till viss del.

Vill man få riktigt stora muskler och ha mindre underhudsfett samtidigt som man blir allt starkare behöver man bättre verktyg än man kan ha hemma. Man måste också vara väldigt noggrann med sin kost och hur man tränar. Det kan också krävas bra kosttillskott för att bygga på kroppen som används som en extra proteinkälla.

När man styrketränar för stora muskler ska man tänka stort. Stora rörelser kommer att aktivera fler muskler samtidigt. Därför är knäböj och bänkpress riktigt bra övningar och ska definitivt finnas med på schemat.

Börja stort och tungt i början av passet så musklerna aktiveras. Sedan kan man gå till lättare vikter så man orkar mer repetitioner. Försök dock inte lyfta för tungt för tidigt. Man måste förbereda kroppen och öka gradvis för att få bra resultat och så man inte skadar sig.

Ordentlig uppvärmning! Detta är en punkt som många är för lata att göra rätt eller gör inte alls. Kroppen behöver värmas och mjukna upp så att man väcker nervsystemet och inte förstör några senor eller ligament.

Ät bra! Ännu en viktig del som många glömmer bort. Styrketränare ska äta mycket och ofta för att orka med sina tuffa pass. Protein är en guldkälla för muskelbyggnad och man brukar tipsa om 2 gram per kroppskilo. Det kan vara svårt att få i sig allt genom mat, därför finns kosttillskotten.

Ett knep för att bygga muskler handlar om att deffa. Tanken är att du äter mycket och lägger på dig fettmassa. Sedan går du ned till en mycket snålare diet och tränar hårt. Detta gör att kroppen snabbt omvandlar massan till muskler. Man ska fortfarande hålla högt proteinintag men annars äter man ganska snålt.

Sov bra och mycket. Dina åtta timmars sömn är viktiga för att kroppen ska hinna ladda om innan nästa pass. Man ska inte stressa fram musklerna och man ska undvika stress i vardagen, speciellt när man deffar eftersom det kan ha en negativ påverkan på muskeluppbyggnaden.


Comments are closed.