Börja spela ishockey – skaffa utrustning

by Allan Hartmann DDS

Många barn i ung ålder vill börja spela ishockey, och då tänker föräldrarna direkt: Åh, vad dyrt. Det behöver inte alls vara så kostsamt att börja spela ishockey. All utrustning behöver inte köpas på plats utan kan hittas online till ett bra pris.

Att tänka på

Hockeyutrustning behöver inte alltid vara ny. Det viktigaste när du köper begagnad utrustning är att den är hel och att den passar. De grejor som är absolut dyrast är för spelaren som är vuxen med förhoppningsvis en egen inkomst. En ny juniorutrustning behöver inte bli så påkostad. Barn och ungdomar behöver alltså inte ha det dyrast. Det som behövs är:

  • Hjälm
  • Skridskor
  • Klubba
  • Halsskydd

Dessa fyra skydd räcker med för att ditt barn ska börja hockeyskola. Det absolut viktigaste när det kommer till utrustning är att det blir rätt storlek på grejerna. Köp inte något att “växa in i”.

Hur blir det rätt?

Det kan vara svårt med storleken till en början, men ett tips är att testa utrustningen innan du köper. När du väl hittat rätt storlek kan du enkelt beställa via nätet. En skridsko är dock ganska enkelt att köpa online, då det inte gör något om skridskon är lite för stor, det går alltid att använda en extra strumpa.