Börja med BMX-racing

by admin

BMX, som på engelska är bicycle motocross, är en variant av cykelsport där man använder sig av en specialtillverkad cykel. Man kör på banor där också hopp förekommer. Sporten är störst i USA och började bli populär i Sverige under 80-talet. Idag finns det flera BMX-banor runt om i Sverige och det anordnas ofta tävlingar.

BMX

År 1993 var det år som BMX-sporten fick sitt stora uppsving i landet då det anordnades BMX-EM i Märsta enligt Märsta BMX. Vill du börja med BMX-racing är klubben en bra källa till information.

Utrustning

Där kan man även läsa om den utrustning du behöver för att kunna köra BMX. Det handlar främst om skydd som är hjälm, slittåliga skor och handskar samt långärmade byxor och tröja i kombination med ryggskydd och bröstplatta. Om du vill kan du också använda tandskydd för att förhindra att tänder slås ut. Tänk på att det kan bli en del avåkningar och med det följer skrapningar, främst på knän så det är viktigt med ordentliga kläder. Men det kanske viktigaste är ju förstås att ha en cykel för att kunna delta. Den hittar man på Cykelkraft, där du finner ett stort utbud av BMX-cyklar för varje nivå.

Vem passar sporten?

BMX är en lite tuffare men också roligare variant av cykelsport, något som passar för alla. Så om du är nybörjare och är nyfiken på denna häftiga sport är det bara att skaffa de saker du behöver och besöka en bana för att komma igång. Fråga gärna kunnig personal i föreningen som kan hjälpa dig. Det är en underhållande sport och om du är intresserad av att börja köra BMX är det inte mycket mer än de rätta sakerna du behöver. Om du bor vid skogen eller har en grusväg hemma så är det bara att börja provköra där. BMX är också en bra publiksport då det händer mycket hela tiden.


Comments are closed.