Att hålla igång med cykling vintertid.

by admin

Cykling är en motionsform som verkligen ökat på senare år. Men många olika inriktningar. Vissa cyklar för motionen, andra för upplevelsen och en del för kicken. Det finns massor av olika cykellopp med olika svårighetsgrad och stil.

7147987-asian-people-spinning-bike-training-at-fitness-gym

Tyvärr är sommarsäsongen i Sverige inte så lång som många önskar, och under vinterhalvåret hinner man tappa både styrka och teknik, för att sedan bygga upp det under sommaren igen.

Vad kan man då göra för att försöka behålla formen även vintertid.

Här kommer lite olika tips, hur man kan cykla inomhus.

Spinning:

Cykling till musik inomhus på en cykel som liknar en motionscykel.Körs oftast i grupp och är ett bra sätt att få upp pulsen.

Trainer:

En ställning där du sätter fast din vanliga landsvägscykel. På en trainer kan bakhjulet bromsas och du kan därmed avgöra hur tungt det ska vara.

Det finns avancerade trainers som kopplas till dator eller tv, där du kan köra i virtuella scener och mot andra cyklister.

Roller:

En ställning med tre rullar, en fram och två bak. På den ställer du din vanliga landsvägscykel och sedan cyklar du normalt. Ett bra sätt att träna upp balansen och bli starkare som cyklist.

Tänk bara på att när man cyklar inomhus är det varmare, och det är viktigt att dricka mycket så man inte får vätskebrist.