Appar och onlinetjänster inom träning

by admin

Smartphones och dess behändiga appar har tagit världen med storm! Det allra senaste är träningsappar som blivit ett mycket populärt redskap för ökad motivation och resultatinriktad träningsutveckling.

9779460-young-athletic-woman-looking-at-her-mobile

Denna typ av app rekommenderas oavsett om du är nybörjare eller rutinerad, behöver en motivationsboost eller bara gillar att hålla koll på dina resultat. Genom att använda en träningsapp så optimerar du din tid och får upp ögonen för nya träningsformer vilket bidrar till en mer lustfylld och motiverande upplevelse. Dessutom är det kul att vara en del av ett socialt nätverk!

Utbudet är enormt. En av de allra största är RunKeeper, en löpapp som testats av Runners World. Denna app kan användas vid allt från snowboardåkning, simning till gruppträning och givetvis löpning. Du registrerar smidigt din profil, väljer inställningar och sedan är det bara att sätta igång! Efter varje kilometer får du muntlig feedback gällandes hastighet, förbränning och total sträcka. Efter avslutat pass får du en översikt över dina prestationer, något du givetvis kan spara för framtida jämförelser. Runners world ger appen positiv respons, bland annat för sin pedagogiska uppbyggnad och sin användarvänlighet. Att appen är gratis bidrar också till gott betyg.

Fitocracy är ett socialt nätverk för den bekräftelsetörstande motionären. Appen gör träningen mer utmanande och framförallt belönande. Efter att du gått med i nätverket blir du medlem i en grupp där motionärerna peppar och uppmuntrar varandra. Du registrerar all utförd träning i nätverket, allt från enklare promenader till mer högintensiva styrketräningspass. Efter utförd träning tilldelas du poäng för din ansträngning, ju jobbigare träning desto högre poäng. Fitocracy har fått bra feedback tack vare sin balans mellan resultat och utveckling i samband med den motivation som den sociala aspekten ger.

GPS-klockor är ett annat populärt redskap om du vill hålla stenkoll på dina siffror vid löpturer och powerwalks. Utbudet är stort och priset för en pulsklocka varierar från några hundralappar till tusentals kronor.

Du kan med fördel kombinera GPS-klockan med de appar du använder för att få en mängd intressant träningsstatistik. De flesta klocktillverkare, som Garmin, erbjuder också egna onlinetjänster.


Comments are closed.